Den bedste bilvoks » Se hvad du skal vælge her!

Ønsker du at finde den bedste bilvoks til din bil? I denne artikel præsenterer vi de bedste bilvoks på markedet og giver dig tips til at vælge den rigtige for at holde din bil skinnende og beskyttet.

 

 Kort Opsummering:

  • Vælg den rigtige bilvoks til din bilpleje
  • De bedste bilvoksprodukter på markedet
  • Tips til forberedelse inden du kommer voks på bilen.
  • Tips til korrekt påføring af bilvoks
  • Gør det selv eller få det udført ude i byen

Hvad er bilvoks, og hvorfor er det vigtigt?

Voks

Bilvoks er en beskyttende lakforsegling, der anvendes til at beskytte din bils lak mod skader og for at give en dyb og skinnende glans til lakken. Ved at påføre bilvoks regelmæssigt kan du forlænge levetiden og udseendet af din bils lak, samtidig med at du beskytter den mod miljøpåvirkninger som solens UV-stråler, fugt, snavs og vejsalt. En bil, der er voksbehandlet, vil også være lettere at rengøre, da snavs og insekter ikke sætter sig særligt godt fast i overfladen. 

En af de primære fordele ved at bruge bilvoks er, at det skaber en beskyttende barriere mellem din bils lak og de skadelige elementer, den udsættes for dagligt. Bilvoks sikrer, at lakken ikke falmer væsentligt.

Når du vælger bilvoks, er det vigtigt at overveje hvilken effekt du gerne vil have, og hvor meget holdbarhed betyder for dig. 

Der findes ikke officielle bilvoks test, men vi har testet en lang række premium voks som vi udvælger nogle få af som virker på alle forskelige farver af bil. Overordnet set, så er der 2 forskellige typer af bilvoks:

  • Ægte carnaubavoks
  • Syntetisk bilvoks

For langt de fleste vil vi anbefale den syntetiske, da den giver væsentlig længere holdbarhed, med måske et lille kompromis i hvor meget glød, der er i lakken. 

Før du påfører bilvoks, er det vigtigt at forberede din bil korrekt. Dette omfatter en grundig rengøring, polering af lakken og fjernelse af eventuel eksisterende voks eller rester. Ved at sikre en ren og glat overflade, vil bilvoksen binde bedre til bilens lak og give et mere holdbart resultat. Husk at følge produktets instruktioner og bruge de rigtige værktøjer til en nem påføring.

Hvordan påføres bilvoks korrekt?

For at opnå de bedste resultater med din bilvoks, er det vigtigt at følge producentens påføringsmetode for det specifikke produkt.

 Her er en trinvis guide til at påføre bilvoks på din bil:

  1. Start med at vaske din bil grundigt for at fjerne snavs og støv. Tør den derefter grundigt af med et tørrehåndklæde.
  2. Afhængig af produkt er det en fordel at foretage en lakrens, for at sikre maksimal binding af voksen til lakken.
  3. Anvend en lille mængde bilvoks på en applikator svamp eller klud. Fordel den jævnt på bilens overflade.
  4. Arbejd i små sektioner ad gangen, så du løbende kan tørre voksen af, efterhånden som du arbejder dig frem. 
  5. Efter påføringen skal du (typisk) lade bilvoksen sidde i et par minutter for at give den tid til at binde sig til lakken.
  6. Brug en ren mikrofiberklud til at aftørre overskydende voks. Herefter vil du have en flot skinnende og beskyttet overflade.

For nemheds skyld kan du bruge en tabel til at organisere de værktøjer, du har brug for til at komme voks på bilen:

Værktøj
Beskrivelse
Applikator svamp eller klud
Bruges til at påføre bilvoksen ensartet.
Mikrofiberklud
Anvendes til at fjerne overskydende voks.
Bilvoks
Produktet, der skal påføres på bilens overflade for at give beskyttelse og glans.

Det er vigtigt at følge instruktionerne på bilvoksen for at opnå de bedste resultater. Værktøjerne og metoden, der anvendes, kan variere lidt afhængigt af det specifikke produkt, du bruger. Med den rette påføringsmetode kan du opnå en flot og beskyttende glans på din bil.

Hvordan vælger du den rigtige bilvoks?

Når du skal vælge en god bilvoks til din bil, er der flere faktorer, du bør overveje, herunder:

  • Hvor nemt er det at påføre?
  • Hvordan er effekten fra voksen?

Hvor nemt er det at påføre?

Når du vælger en voks til din bil, er det vigtigt at den er relativ nem at påføre. Du vil gerne undgå en voks, der kræver lang tørretid eller er svær at påføre jævnt. Læs derfor anmeldelser af de enkelte produkter inden du endeligt beslutter dig. 

Effekten af voksen

En af de vigtigste faktorer, du bør overveje, er den beskyttende effekt af bilvoksen. Du ønsker en voks, der kan beskytte din bils lak mod nedfald i lakken. Tag derfor hensyn til, om bilvoksen giver reel lakforsegling og beskyttelse mod UV-stråler. Jo større indhold der er af ægte carnaubavoks, des mere glød vil du typisk få i lakken efterfølgende, men du risikerer også at holdbarheden mindskes. 

Så:

Hvilken bilvoks skal du vælge?

Anbefalede bilvoksprodukter

Her er nogle af vores anbefalede bilvoksprodukter, der leverer fremragende resultater og holder din bil i topform:

Auto Glanz Paradox Voks

Auto Glanz Paradox Voks

Turtle Wax Original voks

Turtle Wax Original Voks

Soft99 Fusso Coat Voks

Soft99 Fusso Coat Voks

Auto Glanz Paradox

Paradox er for dig, der gerne vil have en voks med flot glød, men stadig en god holdbarhed. Den er nem at påføre og der er videoguide til dig her: 

Turtle Wax Original Voks

Det er nok ikke den vi vil anbefale de fleste – men vil du have den samme “som far brugte” – så får du den i en moderne version her. 

Soft99 Fusso Coat

Fusso Coat er en såkaldt syntetisk voks /lakforsegler. En ekstrem effektiv voks, der sikrer lang levetid og samtidig er nemt at arbejde med. Se hvordan du gør i denne video: 

Skal bilen poleres inden voks?

Det vil typisk være en fordel at du polerer lakken inden at du kommer voks på bilen, men det er ofte ikke strengt nødvendigt for at få en flot lak. Det er dog vigtigt at forstå at bilvoks beskytter bilens lak, men er ikke en dedikeret lakrens. 

Lakrensen består af en kombination af kemisk rengøring og mekanisk rengøring, samt en efterfølgende polering med polermaskine og polermidler. 

Så:

Hvis du gerne vil have fjernet ridser i lakken inden du forsegler den – så skal bilen poleres først. 

Fjern rester af gammel voks

Er du usikker på om du har rester af voks på din bil, kan det typisk aflæses på lakkens reaktion på vand på lakken. 

Løb det af eller sætter sig i vandperler nemt, så har du fortsat en voksbeskyttelse af din bil. 

Vil du gerne af med denne, kan det enten fjernes med polering eller ved f.eks. at bruge stærk alkalisk eller stærke syrebaserede rengøringsprodukter, som hurtigt vil slå rester af voks i stykker.

Hvor ofte skal du påføre bilvoks?

Generelt anbefales det at påføre bilvoks minimum 2 gange årligt uanset om du har lys lak eller mørk lak. Det forsegler lakken på bilen hele året, så du får en fin afvisende hinde.

Kan en professionel påføre bilvoksen for dig?

Hvis du ikke ønsker at påføre bilvoksen selv, kan du altid overlade denne opgave til professionelle detailing værksteder, der har ekspertisen til at levere en fejlfri påføring. 

Dog er det en opgave som langt de fleste selv sagtens kan udføre. 

Få den bedste bilvoks til en god pris

Du behøver ikke at sprænge budgettet for at få den bedste bilvoks. 

Ofte er der til rigtig mange behandlinger i en bøtte med voks, således at f.eks. en bøtte med fusso coat er til gentagne ganges behandling. 

Voks er kun én type af lakforsegling

Voks er nok det, de fleste af os klassificerer som en god lakbeskyttelse. Du kan du også sagtens benytte en sprayforsegler, klassisk lakforsegling eller keramisk lakforsegling. Find ud af hvilken type, der passer bedst til dig. 

Ofte stillede spørgsmål om voks

  • Hvad er bilvoks, og hvorfor er det vigtigt?

    Bilvoks er en lakforsegling, der beskytter bilens lak mod skader og giver en blank finish. Det er ikke en lakrens.

  • Hvordan vælger du den rigtige bilvoks?
    En god voks har flot glød, høj beskyttende effekt og lang holdbarhed. Se vores anbefalinger i artiklen til konkrete bilvokse.

  • Hvor ofte skal du påføre bilvoks?
    Afhængig af voksen anbefaler vi at du påfører det 2 gange årligt.

Du vil måske også kunne lide…

Rengøring af bil hjemme

Rengøring af bil hjemme

Du kan sagtens få rengjort din bil hjemme - og du kan vælge enten at få det gjort hjemme hos dig, eller du kan vælge at gøre det selv. Vi guider dig til...

Skumlanse til Nilfisk

Skumlanse til Nilfisk

Den skumlanse som Nilfisk leveres med som standard - er vi bestemt ikke fan af, måske du har det på samme måde? De kalder den en "skumfordeler" og det er også...

Lakforsegling for elbiler

Lakforsegling for elbiler

Har du fået en elbil - så vil du sikkert gerne beskytte den bedst muligt med en lakforsegling. Men: Er det overhovedet nødvendigt, og hvad skal du så vælge...

Motorvask

Motorvask

Det er ekstremt nemt selv at foretage en motorvask. Prøv bare at se hvad du kan gå fra og til på bare 20 minutter med 2 produkter:[dsm_before_after_image...

Flyverust

Flyverust

Har du opdaget små røde eller orange pletter på lakken på din bil - så er det flyverust. Det er en god idé at fjerne det regelmæssigt, da du herved sikrer at...

Fjern kalkpletter på bilen

Fjern kalkpletter på bilen

Vasker du bilen i vaskehallen eller får du ikke tørt bilen ordentlig af når du vasker den i hånden - så kan du risikere kalkpletter på bilen. Det er pletter,...

Lakforsegling til plast

Lakforsegling til plast

Med tiden vil du opleve at den friske farve, der var i plasten da din bil var ny - forsvinder. Du kan udskyde tidspunktet det sker ved at "lakforsegle" din...

Mærker efter fugleklatter

Mærker efter fugleklatter

Du har fjernet fugleklatten fra bilen - men du står stadig tilbage med mærker i lakken? ØV! Vi kender det godt... Og: Vi har løsningen - men den er ikke...

Nano til bilruder

Nano til bilruder

Den bedste nano til dine bilruder?  Vi har 3 konkrete anbefalinger - afhængig af om du vil have den lette løsning eller den meget holdbare løsning.  ALLE...

Vaskespand med rist

Vaskespand med rist

Den bedste vaskespand med rist? Den får du efter vores mening i Clear View vaskespanden med rist - og så kan du overveje at tage Bucket Organizeren med - når...

Kommentarer

 

0 Kommentarer

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *